Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Asi sto školákov sa dnes v Partizánskom učilo správaniu sa na cestách

Ilustračné foto Foto: TASR/Tibor Šuľa

Deti súťažili vo vedomostnej súťaži o základných povinnostiach chodca a cyklistu.

Partizánske 23. marca (TASR) – Asi sto školákov zo 4. ročníkov partizánskych základných škôl sa dnes zúčastnilo na preventívnej akcii Detský semafor, ktorú pre nich pripravilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne a mesto Partizánske.

"Deti súťažili vo vedomostnej súťaži o základných povinnostiach chodca a cyklistu. Pýtali sme sa aj na to, čo má obsahovať povinná výbava bicykla, nechýbala ani súťaž zručnosti," podotkla Danka Adámiková z KR PZ v Trenčíne.

Na jednom zo stanovíšť boli aj záchranári zo Slovenského Červeného kríža (SČK), ktorí sa detí pýtali na základné informácie o poskytovaní prvej pomoci. Nechýbalo ani vyhodnotenie súťažiacich v jednotlivých kategóriách, chlapci a dievčatá súťažili na kolobežkách, korčuliach a bicykloch.

"Na záver bola simulovaná dopravná nehoda, kde deťom predviedli zrážku cyklistky s autom. Následne pracovníci SČK, hasiči a tiež policajti z nehodovky deťom predviedli a okomentovali činnosť na mieste dopravnej nehody," vysvetlila Adámiková.

Preventívne podujatie bolo súčasťou projektu Bezpečne pre deti, ktoré mesto Partizánske v spolupráci s krajským a okresným riaditeľstvom PZ organizuje vďaka finančnej dotácie vo výške 3000 eur z Úradu vlády SR.