Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mikulášska edícia zimnej série ČSOB pritiahla vyše tisíc bežcov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Aktivitu organizátorov podujatia opäť podporil aj Slovenský atletický zväz. Najrýchlejším bežcom a bežkyniam venoval vecné ceny, pre mnohé deti pripravil malé mikulášske darčeky.

Bratislava 8. decembra (TASR) – Počet bežcov na Mikulášskej edícii 10. ročníka ČSOB zimnej série sa prehupol cez hranicu tisíc, čo je nový rekord seriálu zimných behov pre deti a dospelých.

Na mikulášsku edíciu, aj keď len vo forme virtuálnych pretekov, sa zaregistrovalo dokopy 1084 bežcov a bežkýň.

„Už po prvej akcii, kde počet prihlásených prekročil 800, sme verili, že predvianočná atmosféra a dobrá a veselá nálada spojená s Mikulášom prilákajú na štart veľa bežcov. Sme radi, že sme sa nemýlili. Je to pre nás veľká vzpruha a motivácia do ďalšieho obdobia, lebo aktuálne prežívame ako organizátor ťažké a náročné časy.

Svoj výsledok do časomerného systému si nahralo 959 bežcov, čo predstavuje až 89 percent všetkých prihlásených,"
uviedol riaditeľ ČSOB zimnej série Jozef Pukalovič.

Aktivitu organizátorov podujatia opäť podporil aj Slovenský atletický zväz. Najrýchlejším bežcom a bežkyniam venoval vecné ceny, pre mnohé deti pripravil malé mikulášske darčeky.

„Aj v druhej časti ČSOB zimnej série sme sa spoločne s Nadáciou ČSOB rozhodli pomáhať, tentokrát deťom z detských domovov. Dvadsať z celého Slovenska sa zapojilo a spolu 200 deťom sme zaslali bežecké batôžky, tričká a medaily, aby si mohli užiť svoj predvianočný beh," dodal J. Pukalovič.

Ďalšie termíny 10. ročníka ČSOB zimnej série:



január 2021 – Trojkráľová edícia (6.-10. januára)

február 2021 – Valentínska edícia – predbežný termín 13. februára

marec 2021 – MDŽ edícia – predbežný termín 6. marca