Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

VIDEO: Atmosféru v Kláštore pod Znievom oživili fašiangy i zabíjačka

V Kláštore pod Znievom sa hlasovania v Referende 7. februára 2015 zúčastnil aj otec štyroch detí Maroš Halahija so synom Jakubom. On sám musel popri tom počas referendovej soboty organizovať pochod masiek po dedine, fašiangovú zabíjačku a ako veliteľ hasičov aj ratovať vytápajúci dom v časti obce stanica. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Veliteľ miestnych hasičov, otec štyroch detí Maroš Halahija, si napriek tomu našiel čas a do referendovej miestnosti prišiel s 10-ročným synom Jakubom.

Kláštor pod Znievom 7. februára (TASR) – Referendovú atmosféru v turčianskej obci Kláštor pod Znievom dnes oživila obecná zabíjačka pred hasičskou zbrojnicou a sprievod fašiangových masiek. Veliteľ miestnych hasičov, otec štyroch detí Maroš Halahija, si napriek tomu našiel čas a do referendovej miestnosti prišiel s 10-ročným synom Jakubom.


„Prišli by sme určite celá rodina, ale 21-ročný a 18-ročný syn sú v sprievode a manželka s dvojročnou dcérou majú 'obednú pauzu'. Všetky informácie ohľadom kampane som vnímal. Ale vôbec som sa nejako extra nemusel rozhodovať, či pôjdem a ako budem voliť. Je to otázka mojej cti a mojej viery. Od začiatku som bol presvedčený, že voliť pôjdem a chcem,“ povedal otec šesťčlennej rodiny.

V Kláštore pod Znievom sa hlasovania v Referende 7. februára 2015 zúčastnil aj otec štyroch detí Maroš Halahija so synom Jakubom. On sám musel popri tom počas referendovej soboty organizovať pochod masiel po dedine, fašiangovú zabíjačku a ako veliteľ hasičov aj ratovať vytápajúci dom v časti obce stanica.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podotkol, že referendum by nemalo spoločnosť rozdeľovať, ale naopak stmeliť. „Je to otázka postavená na kvalite rodiny. Priamo na tom, že rodina je základným článkom spoločnosti. Myslím si, že po fašiangovom sprievode a zabíjačke sa bude určite hovoriť o referende a možno aj o tom, ako sa skončilo,“ dodal Halahija, ktorý si vo fašiangovom sprievode zručne počínal ako kočiš a ako veliteľ hasičov si musel poradiť aj so Znievskym potokom v časti obce Železničná stanica.