Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Auto vyletelo z cesty na železničnú trať, prešiel ho rýchlik

Polícia vo Zvolene vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v noci zo stredy na štvrtok (2.2.) na ceste I/16, na Čiernom moste, v katastri obce Víglaš - Pstruša. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Neznámy vodič osobného auta jazdil v noci zo stredy (1. 2.) na štvrtok v smere od Detvy na Zvolen.

Detva 2. februára (TASR) – Auto po dopravnej nehode pri obci Vígľaš-Pstruša v Detvianskom okrese vyletelo z cesty a z Čierneho mosta dopadlo na železničnú trať. Banskobystrická krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že do auta narazil rýchlik.

Neznámy vodič osobného auta jazdil v noci zo stredy (1. 2.) na štvrtok v smere od Detvy na Zvolen. Podľa polície sa nevenoval šoférovaniu a prešiel do ľavého pruhu cesty. "Narazil do dopravného značenia a cestného zvodidla, ktoré odtrhol a zišiel dolu svahom, kde vozidlo odrazilo na železničnú trať," približuje.

Ako ďalej konštatuje, po nehode auto ostalo stáť na trati a neznámy vodič odišiel. Po železničnej trati v tom čase prechádzal rýchlik s piatimi vagónmi v smere od Košíc do Zvolena. Vlak do auta bez posádky narazil. "Rušeň ostal stáť poškodený, vo vlaku sa však nikto nezranil," uvádza. Počas dokumentovania nehody polícia zistila, že v aute boli okrem vodiča aj dvaja spolujazdci. Tí sú stotožnení a pri nehode utrpeli ťažké zranenia. Po tretej osobe polícia pátra. Škodu, ktorá vznikla, odhadujú policajti na 29.600 eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.