Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Žiari vybuchlo auto, uhorel v ňom pravdepodobne miestny poslanec

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa slov hovorcu mesta Žiar nad Hronom Martina Baláža je obeťou ranného výbuchu s najväčšou pravdepodobnosťou poslanec mestského zastupiteľstva Marek Rakovský.

Žiar nad Hronom 2. júla (TASR) - Krátko pred deviatou hodinou bol Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) nahlásený výbuch auta s následným požiarom, ku ktorému došlo na ulici Milana Rastislava Štefánika v Žiari nad Hronom. Na mieste momentálne zasahujú hasiči.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater, malo by ísť o osobné motorové vozidlo, v ktorom hasiči objavili na mieste vodiča uhorenú osobu zatiaľ nezisteného pohlavia.

Krajská hovorkyňa Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová potvrdila na mieste jedného mŕtveho, ktorého zatiaľ polícia neidentifikovala. "Momentálne na mieste zasahujú pyrotechnici, experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Slovenskej Ľupči a policajný vyšetrovateľ, ktorý prípad dokumentujú," dodala s tým, že ďalšie bližšie informácie zatiaľ nevie poskytnúť.

Podľa slov hovorcu mesta Žiar nad Hronom Martina Baláža je obeťou ranného výbuchu s najväčšou pravdepodobnosťou poslanec mestského zastupiteľstva Marek Rakovský, ktorý pôsobil ako advokát. "Auto je na sto percent jeho," povedal s tým, že defintívne to musí potvrdiť polícia. Doplnil, že nevie o nejakých problémoch, ktoré by mladý poslanec mal. "Predtým pracoval ako koncipient, neskôr ako advokát. Zároveň bol predsedom urbárskeho a pasienkového spoločenstva," uzavrel.

"Vzhľadom na počiatočné štádium nie je v tejto chvíli možné poskytnúť žiadne informácie. Hneď ako to situácia dovolí, verejnosť budeme informovať," upozornila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Polícia v súvislosti s výbuchom žiada verejnosť o pomoc. "Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie telefonicky na čísle 158," doplnila Dobiášová.

Vyšetrovateľ začal vo veci raňajšieho výbuchu osobného motorového vozidla v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Andrea Dobiášová.