Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Autobus sa zrazil s autom, zranených odvážali sanitky

Foto: TASR/Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave

Informácie o počte zranených sa rôznia.

Lakšárska Nová Ves/Studienka 16. januára (TASR) - Na ceste II/590, medzi obcami Lakšárska Nová Ves v okrese Senica a Studienka v okrese Malacky, došlo dnes o 05.05 h k dopravnej nehode súkromného autobusu a osobného motorového vozidla. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Marián Hruška.

"Na miesto nehody sme vyslali hasičské jednotky zo Senice s piatimi príslušníkmi a z Malaciek so štyrmi záchranármi a hasičmi. Zároveň odišli aj štyri vozidlá Záchrannej zdravotnej služby (ZZS)," uviedol Hruška. Po príchode hasičských jednotiek a vozidiel ZZS na miesto službukonajúci lekári začali za asistencie príslušníkov HaZZ s triedením zranených, pričom zasahujúci hasiči museli pre lepší prístup k zraneným násilne otvoriť dvere na autobuse.

Podľa hovorcu bolo v čase nehody v autobuse 28 cestujúcich a vodič, v osobnom motorovom vozidle sa nachádzal iba vodič, ktorý utrpel ľahšie zranenie a na mieste ho ošetril lekár. "Triedením zranených sa zistilo, že z celkového počtu 29 osôb nachádzajúcich sa v čase nehody v autobuse utrpelo zranenia 14 osôb. Ich rozsah zranení zatiaľ nepoznáme," pokračoval Hruška s tým, že na mieste nehody ešte stále zasahujú zložky integrovanej záchrannej služby.

Vodič dostal zrejme pri predbiehaní šmyk a narazil do autobusu

Podľa polície dvadsaťdeväťročný vodič Audi A8 z Borského Mikuláša predbiehal autobus. Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu vozovky, nezvládol riadenie a dostal šmyk, v dôsledku čoho narazil do autobusu. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"V snahe zabrániť zrážke 48-ročný vodič autobusu zo Skalice strhol riadenie a zišiel do priekopy. Podľa predbežných zistení pri nehode utrpelo ľahké zranenia 20 osôb a jedna osoba ťažké zranenia," konštatovala hovorkyňa. Vodiči sa podrobili dychovej skúške na alkohol, jej výsledok bol negatívny. Policajti uzatvorili cestu II/590 a odkláňajú dopravu.

Polícia upozorňuje vodičov, že sú povinní rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Zvlášť opatrne by mali vodiči šoférovať na zasnežených a klzkých cestách.