Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Autobus zišiel do priekopy, narazil do stĺpa a vrátil sa na vozovku

Dopravní policajti z Levíc objasňujú okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala v obci Beša v levickom okrese. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Dopravní policajti z Levíc zistili, že 51-ročný vodič autobusu šoféroval bez platného vodičského oprávnenia a nepreukázal sa ani zdravotnou a psychologickou spôsobilosťou.

Levice 9. júna (TASR) – Pri dopravnej nehode autobusu v obci Beša v okrese Levice sa ľahko zranili traja cestujúci. Vodič autobusu pravdepodobne pri vyhýbaní sa protiidúcemu vozidlu vošiel na pravú krajnicu a zišiel do priekopy. Tam prednou časťou narazil do stĺpa elektrického vedenia a následne vyšiel späť na vozovku, kde zostal stáť, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Dopravní policajti z Levíc zistili, že 51-ročný vodič autobusu šoféroval bez platného vodičského oprávnenia a nepreukázal sa ani zdravotnou a psychologickou spôsobilosťou. Zároveň sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Pri náraze do elektrického stĺpa došlo k prerušeniu elektrického vedenia, čím bola spôsobená predbežná škoda vo výške 5000 eur. Poškodením autobusu vznikla škoda vo výške 3000 eur. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.