Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici budú schvaľovať návrh akčného plánu

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Členom pracovnej skupiny môže byť ktokoľvek, kto sa zaujíma o tému sociálnych služieb.

Banská Bystrica 3. októbra (TASR) - V rámci Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Banská Bystrica na roky 2021 až 2027 sa v stredu (4. 10.) uskutoční na pôde magistrátu stretnutie pracovných skupín, ktoré budú diskutovať a schvaľovať návrh akčného plánu na budúci rok. Jeho cieľom je posilňovať a rozširovať kvalitné sociálne služby v meste.

Ako TASR informoval Miroslav Strelec z kancelárie primátora, na kreovaní akčného plánu sa podieľajú nielen zástupcovia mesta z odboru sociálnych vecí, ale všetci spolupracujúci partneri poskytujúci služby v tejto oblasti. Členom pracovnej skupiny môže byť ktokoľvek, kto sa zaujíma o tému sociálnych služieb.

"Našu pozornosť aj tentoraz zameriame na päť skupín, ide o seniorov, osoby so zdravotným znevýhodnením, ďalej o rodinu, deti a mládež, ale aj o osoby v nepriaznivých životných situáciách a ľudí žijúcich v marginalizovaných rómskych komunitách. Výsledkom pracovných stretnutí jednotlivých skupín by mali byť konkrétne výstupy a kroky smerujúce k dosiahnutiu zámerov pre cieľové skupiny," vysvetlila vedúca odboru sociálnych vecí magistrátu Ivana Kružliaková.

Komunitný plán sociálnych služieb mesta Banská Bystrica je strategický dokument, ktorý vytvára podmienky pre plánovanie, financovanie i získavanie mimorozpočtových zdrojov.