Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Deti z rodín v ťažkej situácii podporí v aktivitách nadácia Beata Hirt

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podpora je určená na pokrytie nákladov súvisiacich s návštevou vzdelávacích aktivít mimo riadneho vyučovania, pripomenula šéfka nadácie.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) - Návštevu záujmových krúžkov, umeleckej alebo jazykovej školy detí základných a stredných škôl z okresu Banská Bystrica, môže finančne podporiť Fond Speak podporuje talenty, ktorý v Komunitnej nadácii Zdravé mesto založila Jazyková škola Speak Banská Bystrica.

Ako pre TASR uviedla správkyňa nadácie Beata Hirt, účelom fondu je podporiť deti a mládež z rodín, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii a pomôcť im preklenúť nepriaznivé životné obdobie, ako je strata zamestnania rodiča, dlhodobá choroba v rodine, či rodiny s jedným rodičom.

"Podpora je určená na pokrytie nákladov súvisiacich s návštevou vzdelávacích aktivít mimo riadneho vyučovania," pripomenula šéfka nadácie.

O finančnú podporu môžu požiadať žiaci a študenti, ktorí navštevujú základnú alebo strednú školu v Banskej Bystrici a majú trvalý pobyt v okrese Banská Bystrica. Výška podpory na jednu žiadosť je maximálne 40 eur.

Formulár žiadosti o podporu je na stiahnutie na stránke nadácie. Uzávierka prijímania žiadostí je do 29. októbra 2021.