Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Milovníci vína neprídu o tradičnú Vínšpacírku

Na archívnej snímke fľaše vína počas vínneho festivalu Vínšpacírka na Námestí SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Hoci sa Vínšpacírku v obvyklom termíne pre nový koronavírus nepodarilo zorganizovať, všetci fanúšikovia dobrého vína si skvelú náladu a jeho chuť užijú v septembri.

Banská Bystrica 3. júla (TASR) – Siedmy ročník Vínšpacírky, ktorý sa v Banskej Bystrici vždy koná na jar, si všetci milovníci kvalitného vína užijú až na jeseň. Ako TASR informovali organizátori, po konzultáciách s vedením mesta sa uskutoční po tradičnom Radvanskom jarmoku, teda 19. septembra. Všetky doteraz zakúpené darčekové poukazy či vstupenky zostávajú naďalej v platnosti.

„Hoci sa Vínšpacírku v obvyklom termíne pre nový koronavírus nepodarilo zorganizovať, všetci fanúšikovia dobrého vína si skvelú náladu a jeho chuť užijú v septembri. Organizátori už teraz pracujú na prípravách a veria v zodpovednosť ľudí pri dodržiavaní nariadení," informoval Martin Repaský, predseda Cechu hostinských v meste pod Urpínom s tým, že obľúbená vínna cesta bude zohľadňovať aktuálne platné nariadenia.

„S úradom hlavného hygienika budeme konzultovať všetky potrebné opatrenia. Zdravie je pre nás na prvom mieste," zdôraznil mestský poslanec Martin Turčan z organizačného tímu podujatia.