Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Gröhling navštívil školy v Banskej Bystrici

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Uznáva, že ministerstvo má voči školám modernizačný dlh, či už ide o okná alebo strechy, ktoré sú pri rozhovoroch s riaditeľmi škôl na bežnom poriadku.

Banská Bystrica 14. mája (TASR) – Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling navštívil v piatok viaceré základné školy v Banskej Bystrici, zamerané či už na informatiku, šport alebo jazyky, aby zistil, ako žiaci a pedagógovia nabehli po dlhšom dištančnom vzdelávaní, vynútenom pandémiou ochorenia COVID-19, na obvyklý spôsob výučby. Navštívil tiež stredné školy a v programe mal aj Univerzitu Mateja Bela.

„Nábeh na bežný spôsob vzdelávania bol rýchly a kontinuálny. Som milo prekvapený. Žiaci sa tešili na spolužiakov a učiteľov. Oceňujem, že deti hneď netlačia do testov a písomiek,“ reagoval minister s tým, že nikdy neočakával, že žiaci a študenti sa tak budú tešiť do školy. Stále platia protipandemické opatrenia a ako Gröhling pripomenul, viac než 50 000 zamestnancov škôl na Slovensku je zaočkovaných.

Uznáva, že ministerstvo má voči školám modernizačný dlh, či už ide o okná alebo strechy, ktoré sú pri rozhovoroch s riaditeľmi škôl na bežnom poriadku.

„Evidujeme požiadavky škôl, aby vyzerali aj zvonka dobre, aby tam boli rôzne oddychové zóny, vybudovali si knižnice. Verím, že na budúci rok sa v rámci štátneho rozpočtu pozrieme aj na tento modernizačný dlh,“ dodal minister.