Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mestská polícia v B.Bystrici pomáhala so stratenou opičkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Problémy mala aj s mužom, ktorý sa v extrémne teplých dňoch rozhodol ochladzovať v historickej fontáne na Námestí SNP.

Banská Bystrica 3. augusta (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici má po víkende za sebou kuriózny zásah. S pomocou obyvateľov našla stratené exotické zviera, ktoré bezpečne vrátila majiteľke. Problémy mala aj s mužom, ktorý sa v extrémne teplých dňoch rozhodol ochladzovať v historickej fontáne na Námestí SNP. Informovali o tom v pondelok banskobystrickí mestskí policajti na sociálnej sieti.

"V sobotu (1. 8.) v popoludňajších hodinách sme prijali oznam o strate zvieraťa – opičky malpy, ktorá ušla majiteľke. Nasledujúci deň ráno nás kontaktovala žena, že hnedočierna opička menšieho vzrastu sa pridružila k ľuďom v záhradkárskej oblasti na sídlisku Fončorda. Za pomoci ľudí, ktorí ju našli, sa ju podarilo odchytiť. Zvieratko sme prevzali a postarali sa oň až do príchodu majiteľky," uvádza MsP.

Kúpanie v mestskej fontáne v centre mesta sa zasa nevyplatilo mužovi, ktorý sa v nej ovlažoval v horúcich letných dňoch koncom minulého týždňa.

"V mestských fontánach je na základe všeobecne záväzného nariadenia o verejnom poriadku na území mesta zakázané kúpanie sa a odvážlivcom hrozí bloková pokuta. Pre tých, ktorí sa chcú osviežiť a ovlažiť, je k dispozícii fontána nachádzajúca sa v parčíku pred mestským úradom. Je obľúbená najmä medzi deťmi," pripomína MsP.

V uplynulých dňoch mestskí policajti pomáhali i žene, ktorá ležala na lavičke v parčíku v Národnej ulici. Mala zdravotné problémy a privolali k nej rýchlu zdravotnú pomoc. Pomáhali tiež 85-ročnému mužovi na autobusovej stanici. Zostal bez dokladov a peňazí. Peňaženku stratil v autobuse, ktorým cestoval z Lučatína do mesta pod Urpínom.

"Naši príslušníci kontaktovali prostredníctvom dispečingu SAD vodiča autobusu. Peňaženka sa našla a vrátili sme ju majiteľovi," dodáva MsP.