Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Banskobystrická mestská polícia sa rozrástla o šesť príslušníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Príslušníci MsP v týchto dňoch okrem iných povinností kontrolujú najmä dodržiavanie prijatých nariadení.

Banská Bystrica 3. apríla (TASR) – V týchto dňoch môžu občania pravidelne počuť v uliciach Banskej Bystrice hlásenia zo služobných vozidiel mestskej polície (MsP) o opatreniach, ktoré je potrebné dodržiavať počas mimoriadnej situácie v súvislosti s novým koronavírusom. Od začiatku apríla je MsP posilnená, jej rady sa rozrástli o šesť príslušníkov.

"Noví kolegovia prešli náročným výberovým konaním a budú pre nás posilou. Obyvatelia ich budú vidieť hliadkovať a stretávať v uliciach popri starších a skúsenejších kolegoch," konštatoval náčelník banskobystrickej MsP Ivan Holík.

Primátor Ján Nosko v tejto súvislosti pripomína, že práca MsP je v tomto náročnom období neoceniteľná a odvádza "kus dobrej roboty". Príslušníci denne rozdávajú rúška seniorom a pomáhajú ľuďom odkázaným na pomoc vo všetkých mestských častiach.

"Vaším poslaním nie je iba "papučovať", ako si veľa ľudí myslí. Upozorňujte nás na nedostatky, posúvajte informácie príslušným oddeleniam a nadriadeným, aby sme v meste zachovali poriadok. Som presvedčený, že spolu sa nám podarí súčasnú situáciu zvládnuť a do budúcna dostať obraz MsP na úroveň, ktorá jej patrí," zdôraznil Nosko.

Príslušníci MsP v týchto dňoch okrem iných povinností kontrolujú najmä dodržiavanie prijatých nariadení. Monitorujú verejné priestranstvá, či na nich cez deň a vo večerných hodinách nedochádza k zhromažďovaniu sa ľudí. Osobitnú pozornosť venujú bezdomovcom, ktorým nielenže poskytujú rúška, ale ich oboznamujú s aktuálnou situáciou.