Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Bystrická polícia odhalila prípady opakovaného testovania pozitívnych

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Všetky dostupné podkladové materiály k týmto prípadom postúpime Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru (OR PZ) v Banskej Bystrici na ďalšie konanie vo veci, uvádzajú mestskí policajti.

Banská Bystrica 28. januára (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici zachytila prípady opakovaného testovania na ochorenie COVID-19 počas víkendového (23. a 24. 1.) skríningového testovania v meste pod Urpínom. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti. O aký počet osôb išlo, neuviedla.

"Mobilné odberové miesta zriadené mestom zaznamenali prípady, že osoby s pozitívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 sa dali opakovane otestovať aj na iných odberových miestach. Svojím nezodpovedným konaním tak zvýšili nebezpečenstvo rozšírenia nákazlivej ľudskej choroby. Všetky dostupné podkladové materiály k týmto prípadom postúpime Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru (OR PZ) v Banskej Bystrici na ďalšie konanie vo veci," uvádzajú mestskí policajti.

MsP apeluje na občanov, aby sa vyvarovali podobného nezodpovedného konania, za ktoré im môže hroziť až trestné stíhanie. Zároveň ich vyzýva, aby naďalej rešpektovali všetky prijaté opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR na ochranu verejného zdravia.