Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici vznikla bežecká trať, vhodná je i pre začiatočníkov

Na snímke bežkári v priestoroch plážového kúpaliska v Banskej Bystrici 23. januára 2022. Foto: TASR Ján Krošlák

Deti či začiatočníci sa tu môžu zdokonaľovať v technike bez toho, aby sa museli pohybovať v hustej premávke na hlavnom okruhu, informovala mestská spoločnosť Záhradnícke a rekreačné služby.

Banská Bystrica 23. januára (TASR) - Po predchádzajúcom zasnežovaní a večernej úprave je už od nedele rána súčasťou tratí na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici aj približne stometrový úsek s viacerými stopami určený na výučbu bežkovania. Informovala o tom mestská spoločnosť Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).

"Deti či začiatočníci sa tu môžu zdokonaľovať v technike bez toho, aby sa museli pohybovať v hustej premávke na hlavnom okruhu," konštatoval ZAaRES. O bežecký okruh na pláži je najmä počas víkendov enormný záujem Banskobystričanov.

Ako uvádza ZAaRES na sociálnej sieti, v Kremnických vrchoch v nedeľu upravili trate Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec.

"Za pomoc pri úprave pokiaľ je náš ratrak v meste ďakujeme Kremnici a Romanovi Bérešovi z Cyklo-Santé, ktorého stroj tieto trate počas víkendu upravuje," zdôraznila mestská spoločnosť s tým, že úprava bežeckých tratí sa darí aj za podpory Banskobystrického samosprávneho kraja.