Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Banská Bystrica je na víkendové testovanie zamestnancov pripravená

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Všetky dôležité informácie k víkendovému dobrovoľnému testovaniu nájdu záujemcovia na www.banskabystrica.sk

Banská Bystrica 15. januára (TASR) – Banská Bystrica je na dobrovoľné komunitné, cielené testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré sa uskutoční počas víkendu 16. a 17. januára od 8:00 do 18:00, pripravená. Zúčastniť sa na ňom môžu všetci zamestnanci podnikov a firiem, ktorí nemôžu vykonávať svoju prácu z domu. Majú k dispozícii 12 odberových miest, prevažne na základných školách.

„Pre veľký záujem o komunitné testovanie sme museli navýšiť kapacitu zo 7200 termínov na 9700, pričom do dnešného rána je prihlásených 6100 ľudí. Ďalšie odberné tímy sme doplnili na základných školách Sitnianska, Pieninská, Spojová, Moskovská, Trieda SNP a Radvanská," informoval v piatok na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

Mesto pod Urpínom v spolupráci s Okresným úradom Banská Bystrica organizuje cez víkend dobrovoľné komunitné testovanie ľudí, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica. Mesto zároveň rozšírilo možnosť dať sa otestovať aj živnostníkom, ktorí sa riadne zaregistrujú na portáli https://www.banskabystrica.sk/testovanie a na príslušnom odbernom mieste sa preukážu živnostenským oprávnením. Všetky dôležité informácie k víkendovému dobrovoľnému testovaniu nájdu záujemcovia na www.banskabystrica.sk