Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Banskobystrická nemocnica bude pravidelne informovať o nakazených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Buďme zodpovední a racionálni, konštatuje nemocnica.

Banská Bystrica 5. októbra (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici je v súčasnosti hospitalizovaných desať pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, z toho traja sú na umelej pľúcnej ventilácii. Počet pozitívne testovaných zamestnancov stúpol z desiatich na 12. Uviedla to v pondelok Rooseveltova nemocnica na sociálnej sieti s tým, že o počte ležiacich pozitívnych pacientov a pozitívne otestovaných zamestnancov bude pravidelne informovať na svojej stránke, aby tak zamedzila "šíreniu informačných bublín a takzvanému hejtovaniu, ktoré len komplikuje atmosféru v spoločnosti".

"Buďme zodpovední a racionálni. V posledných dňoch sa čoraz častejšie stretávame s vyššími počtami nakazených pacientov a zdravotníkov, preto sme sa rozhodli, že budeme prostredníctvom našej facebookovej stránky oznamovať aktuálny stav," konštatovala nemocnica.



Za veľmi dôležité považuje, aby sa všetci chránili, čím sa dá spomaliť komunitné šírenie a ochrániť seba i svoje okolie.

"Mali by sme byť voči sebe viac kritickí. Všetci máme obavy o seba, našich blízkych, avšak prosíme, aby ste sa snažili držať si odstup a aby vyhrával len zdravý rozum," dodáva nemocnica na sociálnej sieti.