Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Banskobystrická nemocnica má desať lekárov pozitívnych na COVID-19

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nemocnica doposiaľ nejakým spôsobom neobmedzila svoju prevádzku.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) - Desať lekárov z troch oddelení v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici malo pozitívny test na ochorenie COVID-19. K nakazeniu zamestnancov došlo počas víkendu z 19. na 20. septembra. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje s tým, že prvú informáciu o pozitivite dostala ústavná epidemiologička 25. septembra.

Maťašeje zdôraznila, že vzniknutá situácia poskytovanie zdravotnej starostlivosti zatiaľ neovplyvnila a všetci pozitívni lekári sú v karanténe.

"Počnúc týmto dátumom sme začali realizovať opatrenia v zmysle odporúčaní hlavného hygienika a ministerstva zdravotníctva. Do tohto dátumu neexistovala príčinná súvislosť prijímať akékoľvek opatrenia. Podotýkame, že našou hlavnou úlohou je zabezpečiť plynulé poskytovanie zdravotnej starostlivosti, keďže dlhodobo zabezpečujeme koncovú starostlivosť v celom Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Nedovolí nám princíp samotného povolania, aby sme, pokiaľ to je možné, žiadnym spôsobom neobmedzili poskytovanie zdravotnej starostlivosti,"
reagovala hovorkyňa nemocnice.

Rooseveltova nemocnica už situáciu konzultovala s hygienikom, infektológom, epidemiológom a mikrobiológom. Postupovala v zmysle usmernenia hlavného hygienika v súvislosti s ochorením COVID-19.

"Ústavný epidemiológ prešetril a prešetruje kontakty. Zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s pozitívnymi lekármi, sú postupne testovaní. Všetci pracovníci boli opätovne poučení a inštruovaní o dodržiavaní hygienicko-epidemiologických opatrení," dodala Maťašeje.