Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

B. Bystrica obnovuje ihriská v areáloch škôl

Ilustračný záber. Foto: TASR/Branislav Caban

Vďaka financiám z mestského rozpočtu vo výške 124.000 eur sa vonkajšie ihrisko s asfaltovou plochou na Šoltésovej ulici už čoskoro zmení na multifunkčné s umelou trávou.

Banská Bystrica 28. októbra (TASR) – Po obnove areálov pri základných školách (ZŠ) na Ďumbierskej a Sitnianskej ulici na banskobystrickom sídlisku Sásová mesto realizuje aj ďalšie projekty, ktoré sú prospešné pre žiakov i širokú verejnosť. Zaväzuje ho k tomu titul Európske mesto športu, ktorým sa Banská Bystrica hrdí v tomto roku.

Ako TASR informovala Dominika Mojžišová z magistrátu, v týchto dňoch sú práce v plnom prúde pri ZŠ Slobodného slovenského vysielača. Vďaka financiám z mestského rozpočtu vo výške 124.000 eur sa vonkajšie ihrisko s asfaltovou plochou na Šoltésovej ulici už čoskoro zmení na multifunkčné s umelou trávou. Keďže je v tesnej blízkosti školy priamo v centre mesta, poslúži počas vyučovania žiakom a v popoludňajších hodinách verejnosti. Práce by mali byť ukončené ešte tento rok.

"Mesto obnovuje aj existujúce multifunkčné ihrisko pri ZŠ Trieda SNP, kde meníme nevyhovujúcu trávnatú plochu. Výška investície je 30.000 eur. Do konca tohto roka, ak to poveternostné podmienky dovolia, sa zameriame aj na vybudovanie nového ihriska v areáli ZŠ Spojová. V súčasnosti sa koná verejné obstarávanie a následne začneme s realizáciou," konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko.