Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Aj Banská Bystrica vyrába ochranné štíty pomocou 3D tlačiarne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Do finálnej podoby kompletizujú štíty odsúdení vo väzniciach, kde na dokončenie takého produktu majú všetky potrebné materiály.

Banská Bystrica 30. marca (TASR) – Aj mesto pod Urpínom sa podobne ako iné samosprávy zapojilo do iniciatívy Pomôž nemocnici, ktorá združuje všetkých 3D tlačiarov na Slovensku s cieľom vyrábať ochranné štíty a zásobovať nemocnice, kde je akútny nedostatok ochranných pomôcok. Podľa iniciátorov myšlienky sa časť ochranného štítu dá vytlačiť na každej lepšej 3D tlačiarni. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Do finálnej podoby kompletizujú štíty odsúdení vo väzniciach, kde na dokončenie takého produktu majú všetky potrebné materiály.

"Dnes nám doručili 320 kusov štítov z Ústavu na výkon väzby v Banskej Bystrici. Časť sme vyčlenili Slovenskému Červenému krížu (SČK) a 300 kusov posielame do Rooseveltovej nemocnice, kde ich využije zdravotnícky personál a zamestnanci prvého príjmu," konštatoval primátor Ján Nosko.

Celý projekt iniciatívy Pomôž nemocnici je hradený z verejných zdrojov. Pomôcť môže každý zaslaním finančného príspevku na transparentný účet. Viac informácií nájdu záujemcovia na https://pomoznemocnici.sk/.