Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici budú počas osláv výročia SNP dopravné obmedzenia

Na archívnej snímke Múzeum SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Na dopoludňajšiu časť celonárodných osláv sa verejnosť nedostane.

Banská Bystrica 26. augusta (TASR) – Celoštátne oslavy 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici, ktoré sa uskutočnia 29. augusta v areáli Múzea SNP, prinesú do vybraných ulíc mesta dopravné obmedzenia a čiastočnú zmenu značenia.

Ako informovalo Múzeum SNP, 28. augusta v čase od 22.00 do 15.00 h 29. augusta umiestnia na uliciach Kapitulská a Cikkerova dopravné značenie "zákaz zastavenia". V deň osláv od 6.00 do 15.00 h budú uzavreté ulice Kapitulská, Švantnerova, Cikkerova a Kuzmányho. Treba sa riadiť pokynmi mestskej a štátnej polície.

Na dopoludňajšiu časť celonárodných osláv sa verejnosť nedostane. Je určená pre pozvaných hostí, priamych účastníkov Povstania, predstaviteľov diplomatického zboru a členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

"Zdôrazňujeme, že Múzeum SNP patrí pod rezort obrany a platia preň zvýšené bezpečnostné opatrenia, a to najmä v súvislosti so zmenou bezpečnostného prostredia v dôsledku vojny na Ukrajine," uvádza múzeum.

Vstup do areálu Pamätníka SNP je pre širokú verejnosť možný až po 13.30 h. Čaká na nich kultúrny program a rôzne sprievodné aktivity.