Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Banská Bystrica pokračuje v obnove zastávok

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Práce pokračujú i na frekventovanej zastávke pri Rooseveltovej nemocnici.

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - S rekonštrukciou priestoru autobusovej zastávky Partizánska cesta – Mýto v Banskej Bystrici, smerom na Šalkovú, sa začne od pondelka (14. 3.). Počas prác bude nástupište dočasne presunuté o 70 metrov proti smeru jazdy. TASR o tom informovala Dominika Adamovičová, hovorkyňa banskobystrického primátora s tým, že k dočasnému obmedzeniu dôjde aj na zastávke Partizánska cesta SVP.

Ako uviedol primátor Ján Nosko, samospráva obnovuje autobusové zastávky, na ktoré vlani získala nenávratný finančný príspevok vo výške 740.000 eur. Ide o opravu deviatich frekventovaných zastávok, kde dochádza často k dopravným nehodám a blokovaniu dopravy. V rámci rekonštrukcie vybudujú zastávkové pruhy, opravia chodníky s bezbariérovou úpravou, osadia lavičky a prístrešky. Pre nevidiacich urobia bezpečnostné pásy a osvetlenie na priechodoch pre chodcov.

Už začiatkom februára sa začalo s obnovou zastávky v okolí Tajovského parku v smere do mesta, rovnako v Lazovnej ulici v smere na Strieborné námestie, kde došlo k jej dočasnému zrušeniu. Práce pokračujú i na frekventovanej zastávke pri Rooseveltovej nemocnici.

"Všetky aktuálne informácie týkajúce sa dopravných obmedzení možno nájsť na webe mesta v sekcii dopravné obmedzenia," dodala Adamovičová.