Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

B. BYSTRICA: Pri návšteve cintorínov môžete zaplatiť aj dlhy za hroby

Ilustračné foto Foto: TASR - Erika Ďurčová

Cintoríny v správe mesta Banská Bystrica sú otvorené celoročne počas celého dňa.

Banská Bystrica 27. októbra (TASR) – Na problematickú dopravnú situáciu počas Dušičiek a málo parkovacích miest v blízkosti rímskokatolíckeho cintorína v centre Banskej Bystrice reaguje magistrát aj tento rok zmenou organizácie dopravy.

Už vo štvrtok 29. októbra sa zmení organizácia dopravy na Matuškovej ulici, ktorá bude zjednosmernená. Na základe zmeny dopravného značenia budú môcť motorové vozidlá vojsť k rímskokatolíckemu cintorínu od hornej brány. Na zelenej ploche bude dočasné parkovisko s celkovou kapacitou pre 28 áut. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Mesto počas sviatočného víkendu, 31. októbra a 1. novembra, posilní aj MHD na najfrekventovanejších linkách väčšími, kĺbovými autobusmi. V pohotovosti bude aj mestská polícia.

"Počas víkendu posilní svoju činnosť v ranných a popoludňajších zmenách, od 7.00 do 21.00 h. Policajné hliadky sa zamerajú na dodržiavanie verejného poriadku, na kontrolnú činnosť v blízkosti cintorínov a eliminovanie prejavov vandalizmu. Zvýšená pozornosť bude venovaná aj čistote a poriadku na cintorínoch," konštatovala Sekerešová.

Cintoríny v správe mesta Banská Bystrica sú otvorené celoročne počas celého dňa. Od začiatku októbra Správa pohrebísk upravuje areál cintorínov tak, aby bolo na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých všetko pripravené. V týchto dňoch sa pracovné činnosti sústreďujú na rímskokatolíckom cintoríne a na mestskom cintoríne v Kremničke.

"Od 29. októbra do 1. novembra bude v rímskokatolíckom cintoríne k dispozícii administratívna služba od 8.30 do 12.15 h a od 13.00 do 17.00 h. Návštevníci budú môcť zaplatiť nájomné a dostanú informácie o hrobových miestach," dodala Sekerešová.

Príležitostný trh bude na Námestí Štefana Moysesa otvorený do 2. novembra. Takmer 30 stánkov ponúka široký "dušičkový" sortiment, ale aj občerstvenie.