Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Tohtoročné premietanie na banskobystrickom amfiteátri pomôže utečencom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Organizátori tak nadväzujú na minulé roky, kedy počas Dňa víťazstva nad fašizmom na amfiteátri premietli tituly ako Obchod na korze či Ostro sledované vlaky.

Banská Bystrica 6. mája (TASR) – Banskobystrický amfiteáter Paľa Bielika otvorí tohtoročnú premietaciu sezónu v nedeľu (8. 5.) českou vojnovou drámou Musíme si pomáhať. Celá suma zo vstupného bude venovaná na pomoc ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine. TASR o tom informoval Juraj Havlík z občianskeho združenia (OZ) za! Amfiteáter.

"Z filmu Musíme si pomáhať mám neustále zimomriavky, je to film o hrdinstve, o slušnosti, o ľudských charakteroch, koniec koncov názov hovorí sám za seba. Teším sa, že vďaka partnerom môžeme venovať 100 percent vstupného Komunitnej nadácii Zdravé mesto, ktorá cielene pomáha ľuďom na úteku pred vojnou," priblížil Havlík.

Premietanie filmu sa uskutoční o 21.00 h. Organizátori tak nadväzujú na minulé roky, kedy počas Dňa víťazstva nad fašizmom na amfiteátri premietli tituly ako Obchod na korze či Ostro sledované vlaky.