Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V detskej nemocnici v Banskej Bystrici môžu požadovať negatívny test

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Rodičia, ktorí majú prejavy akéhokoľvek ochorenia, by mali zabezpečiť pre svoje dieťa k vyšetreniu sprievod inej osoby.

Banská Bystrica 11. januára (TASR) – Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici v pondelok na sociálnej sieti oznámila, že od 18. januára je sprevádzajúca osoba pacienta onkologickej a hematologickej ambulancie povinná preukázať sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín pred každým vyšetrením v týchto ambulanciách.

„Vzhľadom na skutočnosť, že viacerí rodičia kriticky chorých pacientov onkologickej a hematologickej ambulancie sprevádzajú svoje deti na vyšetrenia s akútnymi príznakmi respiračného ochorenia, prijala nemocnica opatrenie v záujme ochrany pacientov, ako i personálu uvedených ambulancií," zdôraznila nemocnica.

Rodičov, ktorí majú prejavy akéhokoľvek ochorenia, vyzvala, aby zabezpečili pre svoje dieťa k vyšetreniu sprievod inej osoby.

„Sprevádzajúca osoba nemôže byť testovaná u nás v čase od 7:00 do 11:00 hod. z kapacitných dôvodov. Musí využiť testovanie obyvateľstva na mobilnom odberovom mieste kdekoľvek v rámci SR a prísť na vyšetrenie s dieťaťom už s výsledkom testu," uvádza banskobystrická Detská fakultná nemocnica s poliklinikou.