Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Ukrajinské ambulantné centrum v Banskej Bystrici mení ordinačné dni

Na archvínej snímke z 12. februára 2019 recepcia urgentného príjmu počas oficiálneho uvedenia do prevádzky urgentného príjmu II. typu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Dušan Hein

Viac informácií o poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre utečencov možno nájsť na webe nemocnice.

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - V ukrajinskom ambulantnom centre Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici budú od začiatku júla ordinovať už len v pondelok, v čase od 8.00 do 15.00 h. Informovalo o tom v pondelok štátne zdravotnícke zariadenie na sociálnej sieti.

"S ohľadom na klesajúce počty pacientov využívajúcich ambulanciu za účelom vyšetrenia, konzultácie alebo predpisu liekov pre odídencov z Ukrajiny bude naše centrum od 1. júla ordinovať už len v pondelok," uvádza Rooseveltova nemocnica. Ambulancia sa nachádza v lôžkovej časti na mínus prvom poschodí.

"Je potrebné, aby sa pacient preukázal dokladom o oprávnení na poskytnutie zdravotnej starostlivosti - preukazom cudzinca žiadajúceho o poskytnutie dočasného útočiska alebo dokladom o tolerovanom pobyte, tzv. odídenec. V uvedených prípadoch majú pacienti nárok na čiastočne hradenú zdravotnú starostlivosť," pripomenula nemocnica.

Viac informácií o poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre utečencov možno nájsť na webe nemocnice.