Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pod Urpínom nebudú vianočné trhy ani v tomto roku

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Mesto tak urobilo na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici a schválenia núdzového stavu.

Banská Bystrica 26. novembra (TASR) – Vianočné trhy v Banskej Bystrici nebudú ani v tomto roku. Pre nepriaznivú pandemickú situáciu ich mesto zrušilo aj vlani. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

"Mrzí ma, že už druhýkrát sa nielen v našom meste vianočné trhy konať nebudú. Dôvodom je mimoriadna pandemická situácia a opatrenia, ktoré prijala vláda. Pravá vianočná atmosféra nášho krásneho námestia nám bude chýbať. Verím, že si ju všetci budeme môcť vychutnať aspoň v teple domova, a najmä v zdraví," reagoval primátor Ján Nosko.

Hoci sa vianočné trhy pod Urpínom neuskutočnia, mesto chce aspoň symbolicky navodiť atmosféru Vianoc. Tohtoročná výzdoba bude tak ako minulý rok na Námestí SNP, Dolnej ulici a na Námestí Štefana Moysesa, ktorej súčasťou budú i svietiace LED zvieratá. Rozsvietia ju spoločne s vianočným stromčekom 6. decembra, na Mikuláša.