Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Banskobystrické verejné obstarávanie ohľadom MHD ešte nebolo ukončené

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Mlynárová

Verejné obstarávanie ešte nebolo ukončené a v súčasnosti je v štádiu hodnotenia predložených ponúk.

Banská Bystrica 10. septembra (TASR) – Celý proces výberu dopravcov na autobusovú a trolejbusovú dopravu v Banskej Bystrici prebieha transparentne, v zmysle zákona o verejnom obstarávaní (VO). Pre TASR tak vo štvrtok reagoval banskobystrický magistrát v súvislosti s výzvou, ktorú zaslali členovia okresnej organizácie strany SPOLU – občianska demokracia v Banskej Bystrici primátorovi Jánovi Noskovi. Zverejnili ju aj na sociálnej sieti. Žiadajú ho, aby zmluvu s dopravcom SAD Zvolen, ako jediným účastníkom VO na 97-miliónovú zákazku zabezpečovania MHD v meste pod Urpínom na najbližších desať rokov, nepodpísal.

Podľa bývalého mestského poslanca Mateja Bučka proces VO považujú za nezvládnutý a vysúťaženú cenu za prestrelenú. Dalo sa vraj čakať, že ak mesto VO s konkrétnymi požiadavkami na dopravcov zverejní až v júli, do súťaže sa údajne prihlási iba súčasný dopravca vedomý si svojej neohroziteľnej pozície a dnes obhospodarujúci vozový park so 65 autobusmi a 26 trolejbusmi.

„VO ešte nebolo ukončené a v súčasnosti je v štádiu hodnotenia predložených ponúk. Keď budeme mať záverečnú správu z ich hodnotenia, výsledky zverejníme a na základe dôkladnej analýzy prijmeme rozhodnutie, ktoré bude predovšetkým hospodárne a v záujme obyvateľov mesta," zdôraznila Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.