Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Výstavba mosta do Iliašu si vyžiada ďalšie dopravné obmedzenia

Na archívnej snímke stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš. Foto: TASR - Ján Krošlák

z dôvodu osádzania obrubníkov, asfaltovania cesty a zaťažovacích skúšok nového mosta bude v dňoch 27. až 29. októbra nevyhnutné vylúčiť automobilovú dopravu na pôvodnom provizórnom moste.

Banská Bystrica 22. októbra (TASR) - Stavebné práce na výstavbe nového mosta do banskobystrickej mestskej časti Iliaš si na budúci týždeň vyžiadajú ďalšie krátkodobé dopravné obmedzenia. Informovala o nich v piatok hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Podľa nej z dôvodu osádzania obrubníkov, asfaltovania cesty a zaťažovacích skúšok nového mosta bude v dňoch 27. až 29. októbra nevyhnutné vylúčiť automobilovú dopravu na pôvodnom provizórnom moste, ktorý slúži pre motoristov a peších ako dočasná obchádzková trasa.

Následne sa budú robiť chodníky a ďalšie dokončovacie práce. V dňoch 22. až 24. novembra by mala byť realizovaná posledná výluka dopravy, keďže sa uskutoční demontáž starého nevyhovujúceho mosta a do prevádzky bude uvedený nový oceľový obojsmerný most,“ konštatovala hovorkyňa s tým, že počas októbrových a novembrových dopravných obmedzení budú môcť motoristi využívať tradičnú obchádzkovú trasu po poľnej ceste v smere do Vlkanovej.