Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Žiadosti o dotácie v Banskej Bystrici treba podať do konca októbra

Na archívnej snímke Námestie SNP v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Žiadosti na podporu projektov na rok 2022 je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery a ciele či jeho prínosy.

Banská Bystrica 4. októbra (TASR) – Banskobystrická samospráva každoročne vyčleňuje v mestskom rozpočte finančné prostriedky vo forme dotácií určené pre aktívne skupiny obyvateľov na rôzne účely a projekty. Všetci záujemcovia majú aj v tomto roku čas na podanie žiadosti o poskytnutie dotácie komisie alebo priamej podpory do konca októbra. TASR o tom v pondelok informovala Zdenka Marhefková, hovorkyňa primátora s tým, že žiadosti o primátorské dotácie sa môžu podávať v priebehu príslušného kalendárneho roka, najneskôr v lehote jeden mesiac pred plánovaným začiatkom realizácie projektu.

V zmysle všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica môžu právnické osoby a fyzické – podnikatelia, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, prípadne tam pôsobia, vykonávajú činnosť a poskytujú služby obyvateľom, podať žiadosti na podporu projektov na rok 2022. Tie je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery a ciele či jeho prínosy.

Záujemcovia nájdu viac informácií a tlačivá na stránke www.banskabystrica.sk.