Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Testovanie žiakov v Banskej Štiavnici sa uskutoční 7. a 8. januára

Ilustrašná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na testovaní sa podľa dokumentu rezortu školstva s názvom Návrat do škôl 2021 musí zúčastniť spolu so žiakom aj jeden z rodičov.

Banská Štiavnica 21. decembra (TASR) – Žiaci základných škôl (ZŠ), ktorých zriaďovateľom je mesto Banská Štiavnica, sa na začiatku roka 2021 zúčastnia na komunitnom testovaní. Záujem o testovanie na ochorenie COVID-19 vyjadrila väčšina rodičov. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webovej stránke.

Podľa prieskumu s testovaním antigénovými testami súhlasilo 80 percent rodičov žiakov ZŠ Jozefa Horáka a 73 percent rodičov študentov ZŠ Jozefa Kollára. Na testovaní sa podľa dokumentu rezortu školstva s názvom Návrat do škôl 2021 musí zúčastniť spolu so žiakom aj jeden z rodičov.

Testovanie žiakov, ich zákonných zástupcov a zamestnancov sa uskutoční 7. a 8. januára v oboch ZŠ, ktoré by sa následne mali otvoriť 11. januára. „Zriaďovateľ škôl v spolupráci so Slovenským Červeným krížom a riaditeľmi škôl zabezpečia dostatok personálu pri odberoch a vyhodnocovaní testov,“ uviedla samospráva.

Mesto informovalo, že o súhlas so zriadením odberových miest už požiadalo regionálny úrad verejného zdravotníctva. Po testovaní bude pred samotným otvorením škôl v ich priestoroch vykonaná hĺbková dezinfekcia.