Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Banskej Štiavnici bude Hoffmaniáda na počesť fotografa Beatles

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Program sa začína už o 14.00 h, kedy Banskú Štiavnicu navštívi zástupca britskej ambasády v Bratislave charge d’affaires Andrew Wells.

Banská Štiavnica 27. mája (TASR) – Hoffmaniádou si v sobotu (28. 5.) pripomenú v Banskej Štiavnici 110. výročie narodenia fotografa Beatles Deža Hoffmanna. Podujatie sa bude konať v jeho rodnom dome a na tamojšom amfiteátri, kde večer vystúpi skupina IMT Smile s netradičným koncertom, na ktorom odznejú piesne slávnej britskej kapely.

"Dežo by mal v máji 110. narodeniny, a preto sme sa rozhodli usporiadať podujatie, na ktorom si môže každý užiť dobrú hudbu, divadelné predstavenie a mnoho ďalšieho," uviedol pre TASR predseda Občianskej združenia Deža Hoffmanna Šimon Martin Šafařík.

Program sa začína už o 14.00 h, kedy Banskú Štiavnicu navštívi zástupca britskej ambasády v Bratislave charge d’affaires Andrew Wells. Uskutoční sa aj výstava fotografií spojená s rozprávaním Mariana Pauera, autora dvoch kníh o Dežovi Hoffmannovi a Martina Trenklera, fotografa F1. Bude tiež fonotéka z LP platní v rytme 60. rokov.

Od 17.00 h sa uskutoční pochôdzkové divadlo – predstavenie Pavla Gejdoša s názvom Ja som to videl takto, v hlavných úlohách s Petrom Kočišom a Michalom Rosíkom.