Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Banícke múzeum v Rožňave pripravuje denný múzejný tábor

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

Deti okrem iného spoznajú život baníkov a ich prácu, vyberú sa aj na poznávací výlet do banského skanzenu v Čučme.

Rožňava 28. júna (TASR) - Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, ponúka deťom počas letných prázdnin možnosť hravou a zážitkovou formou naučiť sa niečo nové, zabaviť sa a popritom spoznať nových kamarátov. Pripravilo pre ne denný múzejný tábor pod názvom Prázdninoví bádatelia.

"Deti spoznajú život baníkov a ich prácu, vyberú sa aj na poznávací výlet do banského skanzenu v Čučme. Spolu so Štátnou ochranou prírody SR objavia krásy NP Slovenský kras a prejdú sa náučným chodníkom ku Krásnohorskej jaskyni, na ktorom sa dozvedia množstvo zaujímavostí o okolitej prírode. Neobídu ani Andrássyho obrazáreň, kde budú môcť nabrať inšpiráciu pre následné tvorivé aktivity," priblížila manažérka kultúry Baníckeho múzea Erika Hermélyi Gecelovská.

Múzejníci podľa jej slov deti prevedú aj Historickou expozíciou Baníckeho múzea, kde sa zoznámia s remeslami rožňavských cechov, a potom si budú môcť vyzdobiť šnurkový vak modrotlačovou technikou, či tanier podľa vlastného vkusu. Pre deti budú pripravené aj rôzne interaktívne hry.

Denný múzejný tábor bude prebiehať od 30. júla do 3. augusta v čase od 8.00 h do 15.30 h. Je určený pre deti od šiestich do desiatich rokov. Keďže počet zúčastnených detí je limitovaný, podľa Hermélyi Gecelovskej je potrebné sa prihlásiť najneskôr do 20. júla.