Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou budú hostiť majstrovstvá v cyklistike

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Organizátorom šampionátu je OZ xRoad Bánovce nad Bebravou s podporou mesta Bánovce nad Bebravou, Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu cyklistiky.

Bánovce nad Bebravou 11. mája (TASR) – Spoločné majstrovstvá SR a Českej republiky v cestnej cyklistike budú tento rok hostiť Bánovce nad Bebravou a okolité obce. Na športovom podujatí, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júna, sa predstavia aj cyklistické esá európskych tímov. TASR o tom informovala Zuzana Janáčová z občianskeho združenia (OZ) xRoad Bánovce nad Bebravou, ktoré je organizátorom majstrovstiev.

„Ide o preteky usporadúvané každoročne pod hlavičkou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorá stojí za tzv. world tour pretekmi ako Tour de France, Giro d'Italia a podobne. Do Bánoviec nad Bebravou tak prídu pretekať jazdci svetového formátu ako Peter a Juraj Saganovci, Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar a ďalší špičkoví cyklisti svetových profesionálnych tímov," uviedla Janáčová.

Spoločné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike budú podľa nej zároveň nominačným pretekom na olympijské hry 2021 pre slovenskú aj českú stranu. „V Bánovciach nad Bebravou sa tak môžeme tešiť na športový zážitok roka a vychutnať si naživo športové momenty, aké zvykneme sledovať len v televízii," skonštatovala.

Štart a cieľ pretekov naplánovali organizátori priamo na najväčšom bánovskom mestskom sídlisku Dubnička. „Skúsenosti z minulých ročníkov ukazujú, že na takéto podujatie chodí veľké množstvo ľudí, a preto aj tento rok v prípade uvoľnenia protipandemických opatrení očakávame návštevnosť 15.000 až 20.000 divákov z Čiech a Slovenska," dodala Janáčová.

Organizátorom šampionátu je OZ xRoad Bánovce nad Bebravou s podporou mesta Bánovce nad Bebravou, Trenčianskeho samosprávneho kraja a Slovenského zväzu cyklistiky.