Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou podporia zo svojho rozpočtu občianske projekty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Vybrané projekty samospráva môže podporiť sumou 500 eur až 1500 eur.

Bánovce nad Bebravou 8. marca (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou podporí zo svojho rozpočtu vybrané občianske projekty. Svoje návrhy zámerov na realizáciu rôznych podujatí či aktivít, ktoré zlepšia prostredie v meste, môžu obyvatelia predkladať radnici do 21. apríla. Informovala o tom bánovská samospráva v tlačovej správe.

"Participatívny rozpočet mesta sa zameriava na projekty na úpravu verejného priestranstva a mestského parku, športových areálov, areálov škôl, na podporu voľnočasových tvorivých, kultúrnych alebo športových aktivít a na verejnoprospešné služby,"
uviedla radnica.

Vybrané projekty samospráva môže podporiť sumou 500 eur až 1500 eur. "Ak majú obyvatelia dobrú myšlienku, ale netrúfajú si na jej realizáciu, môžu ako realizátora projektu označiť mesto," doplnila radnica.

Návrhy zámerov môžu obyvatelia radnici predložiť na vopred predpísanom formulári elektronickou formou na adresu participacia@banovce.sk alebo v papierovej forme v kancelárii prvého kontaktu na nádvorí mestského úradu, prípadne poštou. Formulár i pravidlá participatívneho rozpočtu nájdu na webe mesta.