Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou: R. Gašparík sa ujal funkcie primátora

Na snímke vpravo doterajšia primátorka Bánoviec nad Bebravou Rudolfa Novotná gratuluje novozvolenému primátorovi mesta Bánovce nad Bebravou Róbertovi Gašparíkovi počas ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva mesta Bánovce nad Bebravou, 28. novembra 2022 v Bánovciach nad Bebravou. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Viceprimátorkou mesta bude opäť Mária Hajšová (Hlas-SD, Smer-SD), ktorá túto funkciu zastávala i v minulých volebných obdobiach.

Bánovce nad Bebravou 28. novembra (TASR) - Bánovce nad Bebravou povedie nasledujúce štyri roky podnikateľ Róbert Gašparík (Hlas-SD, Smer-SD). Novozvolený primátor sa ujal funkcie v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), spolu s ním zložili sľub i mestskí poslanci.

Primátor zopakoval, že výsledky volieb prijal s veľkou pokorou a úctou. "Toto zastupiteľstvo je zložené aj z predstaviteľov politických strán, ale aj z poslancov, ktorí vo voľbách kandidovali ako nezávislí kandidáti. Napriek tomu môžem skonštatovať, že mnohé plány, s ktorými jednotliví poslanci vstupovali do kampane, sa navzájom prekrývajú alebo sú v niektorých prípadoch dokonca totožné," skonštatoval vo svojom príhovore Gašparík. Podľa svojich slov verí, že toto dáva veľkú nádej k tomu, že pri spoločnej práci nájdu poslanci i vedenie mesta pri riešení úloh široký konsenzus.

Gašparík spomenul i neľahkú situáciu okolo inflácie, energetickej krízy i zostavovanie rozpočtu mesta. Zamerať sa chce i na vytváranie pracovných miest, výstavbu nájomných bytov, domova sociálnych služieb, ihrísk a revitalizáciu verejných priestranstiev, rekonštrukciu komunikácií či podporu služieb a kultúry.

Viceprimátorkou mesta bude opäť Mária Hajšová (Hlas-SD, Smer-SD), ktorá túto funkciu zastávala i v minulých volebných obdobiach.

Záujmy Bánovčanov bude v 19-člennom MsZ zastupovať 14 nezávislých kandidátov, päť malo na kandidátnej listine uvedenú koalíciu strán Hlas-SD a Smer-SD. Prevahu v mestskom parlamente budú mať ženy, je ich 11. V MsZ budú pôsobiť i dvaja bývalí primátori, Rudolfa Novotná a Marián Chovanec.

Mestskí poslanci na svojom rokovaní zároveň zriadili komisie pri MsZ, výbory mestských častí Biskupice, Malé Chlievany, Dolné Ozorovce a Horné Ozorovce, ako i delegovali zástupcov do rád škôl a poverili sobášiacich. Primátor bude na základe rozhodnutia poslancov poberať základnú zložku platu.