Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Svetelnú signalizáciu v Bánovciach nad Bebravou spustia budúci týždeň

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Mesto v tejto súvislosti prosí motoristov i chodcov o zvýšenú pozornosť a opatrnosť pri prejazde úsekom a prechode cez priechody.

Bánovce nad Bebravou 1. októbra (TASR) - Novú svetelnú signalizáciu na križovatkách na Sládkovičovej a Hviezdoslavovej ulici v Bánovciach nad Bebravou spustí mesto do oficiálnej prevádzky v pondelok 4. októbra. Informoval o tom mestský úrad v tlačovej správe.

Premávka na križovatkách na Sládkovičovej ulici s ulicami Radlinského a K nemocnici a s ulicami Hviezdoslavova a Hollého bude plne riadená svetelnou signalizáciou od 6.00 h.

"Upozorňujeme chodcov, že aj priechody pre chodcov v uvedených križovatkách sa budú po novom riadiť semaformi. Na priechodoch cez Sládkovičovu ulicu sú semafory vybavené tlačidlom. Po dotknutí sa tlačidla sa systému odošle požiadavka na zaradenie zelenej pre chodcov a zároveň sa na tlačidle rozsvieti nápis čakajte," uviedla samospráva.

Mesto v tejto súvislosti prosí motoristov i chodcov o zvýšenú pozornosť a opatrnosť pri prejazde úsekom a prechode cez priechody.

Vybudovanie svetelných križovatiek radnica financovala z rozpočtu mesta, investícia ju vyšla na 145.878,27 eura.