Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mesto Bánovce nad Bebravou intenzívnejšie dezinfikuje lavičky

Za pomoci Dobrovoľného hasičského zboru v Žarnovici začali s dezinfekciou miest so zvýšeným pohybom osôb. Dezinfikujú lavičky na verejných priestranstvách, autobusové zastávky, bankomaty v meste, priestor zdravotného strediska, vstup do obchodov, vývarovniach, pošty, pekárne. Na snímke dobrovoľní hasiči dezinfikujú lavičky v parku v Žarnovici 30. marca 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Opatrením reaguje na zmiernenie šírenia nového koronavírusu.

Bánovce nad Bebravou 30. marca (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou pristúpilo k intenzívnejšej dezinfekcii lavičiek, autobusových zástavok a odpadových nádob, a to vrátane stojísk. Opatrením reaguje na zmiernenie šírenia nového koronavírusu. Informovalo o tom mesto v tlačovej správe.

"Na dezinfekciu sa používa prípravok, ktorého základnou účinnou látkou je kyselina chlorná. Prípravok bezpečne ničí všetky vírusy a baktérie, no je netoxický, nedráždivý a biologicky odstrániteľný," priblížila bánovská radnica.

Prípravok sa podľa nej často využíva na dezinfekciu v potravinárskom priemysle a mesto jeho použitie preferuje vzhľadom na súčasný trend znižovania množstva chlóru a chemikálií pri čistení.

Mesto začína i s čistením komunikácií po zime. "Aktuálne zabezpečuje firma Tedos čistenie námestia novým zametacím strojom, ktorý bude následne použitý aj na zametanie chodníkov. O harmonograme budeme obyvateľov v krátkom čase informovať," dodala radnica.