Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Bánovská nemocnica bude od septembra očkovať deti od 12 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemocnica zároveň v nadväznosti na menší záujem o vakcináciu upravila časy očkovania.

Bánovce nad Bebravou 31. augusta (TASR) - Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou začne vo svojom vakcinačnom centre od 2. septembra očkovať proti ochoreniu COVID-19 i deti od 12 rokov. Zdravotnícke zariadenie zároveň v nadväznosti na záujem verejnosti upravilo očkovacie dni a časy. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK Martina Pavliková.

"Od septembra vychádzame v ústrety verejnosti a začíname s očkovaním aj detí od 12 rokov. Podarilo sa nám vo vakcinačnom centre zazmluvniť pediatra, čo je podmienka realizácie očkovania detí,"
uviedla koordinátorka vakcinačného centra nemocnice Anna Zelenáková.

Nemocnica zároveň v nadväznosti na menší záujem o vakcináciu upravila časy očkovania. Vakcínu proti ochoreniu COVID-19 tam naďalej dostanú registrovaní i neregistrovaní záujemcovia.

Zdravotníci z bánovskej nemocnice od začiatku očkovania podali prvú alebo druhú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech viac ako 22.000 záujemcom. V samotnej nemocnici je zaočkovaných aj 84 percent všetkých zamestnancov. Záujemcovia sa tam môžu naďalej dať i otestovať na prítomnosť nového koronavírusu.