Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bánovská nemocnica nemá pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V regióne však stúpa počet prípadov, čo dokazujú aj testy.

Bánovce nad Bebravou 5. októbra (TASR) - Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou neeviduje k utorku pacientov a zamestnancov s ochorením COVID-19. Na tretiu vlnu pandémie má pripravené reprofilizované lôžka i dostatočné zásoby osobných ochranných pomôcok. Informovala o tom riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

"K utorku máme len troch suspektných pacientov, zatiaľ u žiadneho nebol nový koronavírus potvrdený. Rovnako priaznivá je aj situácia v rámci našich zamestnancov. Je to pravdepodobne pozitívny vplyv zaočkovanosti našich zamestnancov, ktorá je na úrovni 84 percent," uviedla Bobocká.

V regióne však podľa nej stúpa počet prípadov, čo dokazujú aj testy, RT-PCR testy v minulom týždni v nemocnici preukázali 22-percentnú pozitivitu testovaných.

Zdravotníci v nemocnici od začiatku vakcinácie podali takmer 23.000 dávok vakcíny, záujem o očkovanie v tejto dobe stúpol len minimálne. "Veríme, že postupné sprísňovanie opatrení bude argumentom, aby možno aj ďalší občania zvážili možnosť dať sa zaočkovať," ozrejmila riaditeľka nemocnice.

V nemocnici očkujú aj deti, vakcínu už dostalo takmer 100 z nich. "V prípade očkovania detí vo veku od 12 do 18 rokov budú musieť rodičia v októbri počítať s podaním druhej dávky mimo nášho zariadenia," dodala v tejto súvislosti Bobocká.