Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bánovská nemocnica poskytuje len urgentnú starostlivosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Opatrenie v podobe obmedzenia "bielej medicíny" nijakým spôsobom neobmedzilo činnosť vakcinačného centra a režim vakcinácie zostáva nezmenený.

Bánovce nad Bebravou 26. novembra (TASR) - Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou poskytuje od štvrtka (25. 11.) len neodkladnú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Rozhodnutím reaguje na príkaz ministra zdravotníctva a aktuálnu epidemiologickú situáciu na Slovensku. Nemocnica bude naďalej poskytovať aj následnú a ambulantnú starostlivosť.

"Ako subjekt hospodárskej mobilizácie počas mimoriadnej situácie na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR a v súlade s nariadením vlády SR sme sprísnili od 25. novembra protiepidemické opatrenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti," uviedla v piatok riaditeľka nemocnice Mina Bobocká.

V lôžkovej časti nemocnica podľa nej poskytuje už len neodkladnú zdravotnú starostlivosť, následná zdravotná starostlivosť v rámci oddelenia dlhodobo chorých a tiež ambulantná starostlivosť zostáva bezo zmeny.

Pre pacientov s novým koronavírusom nemocnica vyčlenila maximálnu kapacitu lôžok, aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 17 pacientom. Zdravotnícke zariadenie nedisponuje lôžkami s umelou pľúcnou ventiláciou. "Robíme všetko, čo je v našich silách, tretia vlna naplno zasiahla predovšetkým neočkovaných pacientov, vďaka zaočkovanosti zatiaľ nemáme obrovské výpadky personálu, ako to bolo v predchádzajúcom období," dodala riaditeľka.

Opatrenie v podobe obmedzenia "bielej medicíny" nijakým spôsobom neobmedzilo činnosť vakcinačného centra a režim vakcinácie zostáva nezmenený.