Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bánovská nemocnica rozšírila ordinačné hodiny vakcinačného centra

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Adaptovaná vakcína, o ktorú je aktuálne podľa nej najväčší záujem, je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov.

Bánovce nad Bebravou 4. októbra (TASR) - Nemocnica v Bánovciach nad Bebravou rozšírila ordinačné hodiny tamojšieho vakcinačného centra. Zdravotníci budú v októbri očkovať záujemcov proti ochoreniu COVID-19 každý utorok, nemocnica tak reagovala na zvýšený záujem o vakcináciu. Informovala o tom vedúca lekárka vakcinačného centra Anna Zelenáková.

Od septembra majú záujemcovia o očkovanie k dispozícii v bánovskej nemocnici i adaptovanú vakcínu na subvariant omikron.

"S príchodom jesene rastie nielen počet prípadov ochorenia, ale aj záujem o očkovanie. Počas októbra budú teda pre záujemcov o očkovanie rozšírené ordinačné hodiny vakcinačného centra, a to každý utorok v čase od 12.00 h do 14.00 h," uviedla Zelenáková.

Adaptovaná vakcína, o ktorú je aktuálne podľa nej najväčší záujem, je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako tretia alebo štvrtá dávka očkovacej schémy. "Je potrebné, aby záujemcovia mali za sebou prvé dve dávky očkovania, pričom adaptovaná vakcína môže byť podaná po akejkoľvek inej vakcíne proti COVID-19. Odstup od podania poslednej dávky alebo prekonania ochorenia by mal byť aspoň tri mesiace," pripomenula lekárka.

Zdravotníci vo vakcinačnom centre naďalej očkujú aj vakcínami Comirnaty od Pfizer/BioNTech a Nuvaxovid od Novavaxu. Na očkovanie sa záujemcovia môžu zaregistrovať cez portál www.korona.gov.sk, dostaviť sa však môžu aj neregistrovaní záujemcovia o posilňujúcu dávku.