Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Bánovská samospráva pozastavila výdavky za viac ako 458.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V oblasti ekonomiky Rada pre rozpočtovú zodpovednosť zverejnila tri rôzne scenáre možného vývoja, ktoré radnica podrobne preštudovala.

Bánovce nad Bebravou 26. septembra (TASR) - Bánovská samospráva pre pandémiu nového koronavírusu pozastavila v prvom polroku tohto roka výdavky v sume viac ako 458.000 eur. Dočasnú stopku dostali investície financované z rezervného fondu mesta, ako i bežné výdavky mesta.

"Prvý polrok tohto roka bol v rámci hospodárenia mesta skutočne zložitým obdobím po stránke spoločenskej, zdravotnej, ekonomickej, kultúrnej, športovej. Prítomnosť pandémie nového koronavírusu nás zasiahla pri výkone všetkých samosprávnych funkcií mesta," skonštatovala pre TASR primátorka Rudolfa Novotná.

V oblasti ekonomiky Rada pre rozpočtovú zodpovednosť podľa nej zverejnila tri rôzne scenáre možného vývoja, ktoré radnica podrobne preštudovala. "Boli tam uvedené potenciálne vplyvy pandémie na ekonomický vývoj a na verejné financie s dosahom aj na predpokladané zníženie dane z výnosu z príjmov fyzických osôb," ozrejmila.

V nadväznosti na výpadok príjmov v rozpočte mesto preto muselo pristúpiť k pozastaveniu investícií, ktoré naplánovalo z rezervného fondu na tento rok v sume 128.463 eur, a k zníženiu bežných výdavkov v sume 330.270 eur, vyčíslila Novotná s tým, že mesto tak pozastavilo realizáciu výdavkov v celkovej sume 458.770 eur.