Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Banská Bystrica a Brezno nevedia, či otvoria všetky odberné miesta

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR/AP

Armáda nás aj dnes opätovne informovala, že stále nemá dostatočný počet zdravotníkov, konštatoval v piatok primátor Banskej Bystrice.

Banská Bystrica/Brezno 30. októbra (TASR) – Banskobystrický primátor Ján Nosko a brezniansky primátor Tomáš Abel vyzývajú zdravotníkov, aby počas tohto víkendu pomohli pri celoplošnom testovaní občanov. Obaja svoju výzvu zverejnili na sociálnej sieti.

"Zo strany mesta Banská Bystrica je všetko pripravené – odberné miesta, materiálno-technické zabezpečenie, ako aj potrebný počet administratívnych pracovníkov. Armáda nás aj dnes opätovne informovala, že stále nemá dostatočný počet zdravotníkov. Je preto možné, že nebudú otvorené všetky nami vytypované a zriadené odberné miesta," konštatoval v piatok Nosko z domácej karantény, v ktorej je pre pozitívny test na nový koronavírus.

Zdravotníkov, ktorí môžu pomôcť pri celoplošnom testovaní v Banskej Bystrici, prosí, aby sa ohlásili na kontakty 0960 468 200 alebo 0960 468 201.

Mesto bude obyvateľov počas víkendu priebežne informovať na sociálnych sieťach a webe www.banskabystrica.sk o tom, ktoré odberné miesta sa nakoniec podarí otvoriť. Má ich byť 66 plus dve mobilné odberové jednotky.

Podobnú výzvu adresoval zdravotníkom aj primátor Brezna už vo štvrtok (29. 10.).

"Ani dnes (vo štvrtok - pozn. TASR) stále nemáme funkčný a presný zoznam zdravotníckeho personálu pre zabezpečenie odberných miest v Brezne zo strany štátu, respektíve armády. Ešte doobeda neexistovala funkčná databáza zdravotníckeho personálu prideleného pre odberné miesta v Brezne. Mesto si svoje úlohy v tomto projekte splnilo po materiálnej i personálnej stránke a z našej strany je všetko pripravené. Bez zdravotníckeho personálu to však nejde," zdôraznil Abel.

"Ak ste lekár, zdravotná sestra, zdravotník alebo študent zdravotníckych odborov a máte záujem pomôcť zabezpečiť testovanie v Brezne, volajte regionálne veliteľstvo vo Zvolene, aby vás zaregistrovali pre niektoré z odberných miest v Brezne," vyzval Abel. Telefonické kontakty sú totožné ako v prípade Banskej Bystrice.