Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Banská Bystrica chce o návrhu rozpočtu diskutovať aj s obyvateľmi

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Návrhom rozpočtu Banskej Bystrice na roky 2023 – 2025 sa budú počas najbližších dní zaoberať aj všetky komisie mestského zastupiteľstva spolu s mestskou radou.

Banská Bystrica 22. novembra (TASR) – V rámci Iniciatívy pre otvorené vládnutie vytvorila banskobystrická samospráva nový nástroj na komunikáciu s obyvateľmi, takzvanú mestskú spolupracovňu. Pre verejnosť pripravuje viaceré stretnutia na aktuálne témy a jedným z nich bude aj diskusia zameraná na návrh mestského rozpočtu na obdobie budúcich troch rokov v časoch krízy. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová. Stretnutie sa uskutoční 29. novembra o 17.30 h v historickej radnici.

"Naším zámerom je informovať o tom, ako mestský rozpočet funguje, ako sa tvorí, aké témy rieši a čo je jeho cieľom v kontexte súčasnej ekonomickej a energetickej krízy. Zároveň chceme širokej verejnosti predstaviť návrh rozpočtu na budúce obdobie vrátane krízových opatrení. V neposlednom rade je v našom záujme vytvoriť diskusiu s cieľom získania spätnej väzby," uviedla Zuzana Detková, poverená vedením ekonomického odboru banskobystrického magistrátu.

Návrhom rozpočtu Banskej Bystrice na roky 2023 – 2025 sa budú počas najbližších dní zaoberať aj všetky komisie mestského zastupiteľstva spolu s mestskou radou.

Ako dodala Adamovičová, všetci záujemcovia, ktorí sa na diskusii chcú zúčastniť, musia vyplniť registračný link najneskôr do 25. novembra. Na základe registrácie im pošlú všetky potrebné podklady. Bližšie informácie možno nájsť na webstránke mesta.