Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici havaroval autobus, skončil v potoku

Dopravná nehoda autobusu v širšom centre Banskej Bystrice. Foto: TASR/Dušan Hein

Autobus skončil prednou časťou v potoku pri križovatke, smerom na Strieborné námestie. Zranenie utrpel vodič autobusu, previezli ho preto do nemocnice.

Banská Bystrica 8. januára (TASR) – Dopravná nehoda autobusu sa stala dnes ráno v širšom centre Banskej Bystrice. Vozidlo skončilo prednou časťou v potoku pri križovatke, smerom na Strieborné námestie.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Banskej Bystrici Erika Piatera zranenie utrpel vodič autobusu, ktorého previezli do nemocnice.

Podľa ďalších hovorcových slov k nehode došlo pred 7.30 h. Na miesto vyslali tri hasičské posádky z Banskej Bystrice. Ako TASR potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia dokumentuje prípad ako dopravnú nehodu.

Marek Modranský zo Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Zvolen, a. s., informoval, že je to autobus patriaci tejto spoločnosti. Ide o linku 25, na ktorú už zaradili ďalší autobus. V prípade havarovaného ide o vozidlo zaradené do prevádzky koncom roka 2012. Je to kĺbový a plynový autobus a je jedným z najmodernejších v rámci MHD Banská Bystrica, konštatoval Modranský.

Galéria: Nehoda autobusu v Banskej Bystrici





V autobuse bol podľa neho iba vodič, cestujúci nie. Išlo totiž o prístavný spoj bez cestujúcich. Vodič utrpel vážne zranenie a nachádza sa v Rooseveltovej nemocnici. Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice informovala, že pacienta ošetrili v urgentnej traumatologickej ambulancii a jeho stav je stabilizovaný.

Pravdepodobnou príčinou dnešnej rannej dopravnej nehody autobusu v Banskej Bystrici boli zdravotné problémy vodiča, uviedla pre TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Ten utrpel ľahké zranenia. "Na zistenie alkoholu vodičovi odobrali krv. Škoda bola odhadnutá na viac ako 200.000 eur. Podľa vyjadrenia svedkov vodič bol v autobuse sám," priblížila Vrbická.

Podľa Modranského autobus budú musieť rozpíliť na dve časti a vytiahnuť pomocou žeriavov.

B.BYSTRICA: Ostraňovanie následkov havárie autobusu MHD