Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Banská Bystrica ocení nadané talenty, traja už dostali ďakovné listy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Aj takouto formou chce jpoďakovať nadaným deťom a mládeži za ich vynikajúce úspechy v rôznych oblastiach.

Banská Bystrica 15. marca (TASR) – Mesto Banská Bystrica v uplynulých dňoch prvýkrát udelilo ďakovné listy trom mladým talentom. Aj takouto formou chce jeho vedenie poďakovať nadaným deťom a mládeži za ich vynikajúce úspechy v rôznych oblastiach. TASR o tom v stredu informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora s tým, že každý štvrťrok sa bude v priestoroch mestského úradu organizovať stretnutie s trojicou najlepších žiakov a študentov vo veku od šesť do 18 rokov.

Ďakovný list mladým talentom si prevzal Filip Prievalský, ktorý hrá na klavíri od svojich piatich rokov a má za sebou viaceré úspechy doma i v zahraničí. Ďalším oceneným bol Kristián Belopotočan, ktorý navštevuje Základnú školu Slobodného slovenského vysielača a úspešne sa zapája do školských súťaží a olympiád. Tretím držiteľom ďakovného listu je Jakub Škarvada, ktorý vyniká vo florbale a na ihrisku dosahuje výborné výkony. Súčasne pomáha pri trénovaní mladších detí ako asistent.

"Verím, že každé uznanie padne deťom, rodičom, učiteľom i trénerom veľmi dobre. Ide o motivačný nástroj nielen pre samotných ocenených, ale aj pre ich spolužiakov alebo spoluhráčov, pre všetky deti v meste. Máme snahu ukázať, že v Banskej Bystrici sú šikovné deti, ktoré si zaslúžia naše poďakovanie," zdôraznil druhý zástupca primátora Martin Majling.