Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Banská Bystrica zastavila zbierku na pomoc ľuďom z Ukrajiny

Na snímke ľudia odpočívajú v kyjevskom metre, kde sa ukrývajú pred ruskými náletmi 25. februára 2022 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Počas posledného februárového víkendu sa podarilo vyzbierať veľké množstvo materiálnych vecí pre prichádzajúcich Ukrajincov.

Banská Bystrica 28. februára (TASR) – Zbierku na pomoc ľuďom z Ukrajiny mesto Banská Bystrica zastavilo. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Ako dodala, počas posledného februárového víkendu (26. – 27. 2.) sa podarilo vyzbierať veľké množstvo materiálnych vecí pre prichádzajúcich Ukrajincov. „V súčasnosti pracovníci mestského úradu veci triedia a zisťujú, aký je momentálny stav. Pre túto chvíľu preto zbierku darov na mestskom úrade zastavujeme,“ podotkla s tým, že o ďalšom postupe a jej prípadnom obnovení budú ľudí informovať.

Banskobystrická samospráva vyjadruje solidaritu Ukrajine a odsudzuje útok Ruskej federácie na susednú krajinu. Zároveň vyzýva všetkých, ktorí majú voľné rodinné domy, byty, chaty alebo akékoľvek iné priestory a sú ochotní ich poskytnúť prichádzajúcim ľuďom z Ukrajiny alebo vedia pomôcť iným spôsobom, aby dali vedieť na adrese ic@banskabystrica.sk. Primátor Ján Nosko uviedol, že aktuálne žije v Banskej Bystrici viac ako 700 obyvateľov Ukrajiny.