Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Atraktívne okolie B. Štiavnice je vďaka novým spojom dostupnejšie

Na leteckej snímke z 13. septembra 2018 pohľad na kaštieľ Svätý Anton v okrese Banská Štiavnica. Foto: TASR - Michal Svítok

Na vybrané vlaky národného dopravcu budú v Banskej Štiavnici čakať autobusové spoje v smere na Počúvadlianske jazero.

Banská Štiavnica 17. júla (TASR) - Turisticky navštevované lokality v okolí Banskej Štiavnice budú pre návštevníkov počas tohto leta vďaka novým spojom ešte dostupnejšie. Banskobystrický samosprávy kraj (BBSK) so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) pripravili v nadväznosti na letné vlakové spoje prípojné autobusové spoje.

"Ako sme začiatkom mesiaca avizovali, ZSSK na základe rozhodnutia Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR pripravila pre cestujúcich novinku – 44 sezónnych vlakov na celkovo desiatich linkách," informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že do trás patrí aj okolie Banskej Štiavnice.

V nadväznosti na to BBSK upravil časy prímestských autobusových liniek, do ktorých boli s účinnosťou od 18. júla 2020 do 15. septembra 2020 zapracované nové letné sezónne víkendové spoje. Návštevníkov odvezú do historického centra mesta a lokalít so štiavnickými tajchami a späť s nadväznosťami na sezónne vlaky verejnej osobnej železničnej dopravy.

Na vybrané vlaky národného dopravcu budú v Banskej Štiavnici čakať autobusové spoje v smere na Počúvadlianske jazero. Rovnako budú zabezpečené prípoje i na spiatočnú cestu a obdobne aj dve spojenia z Banského Studenca.

"Rozvoj cestovného ruchu je pre BBSK prioritou. Aj týmto projektom a spoluprácou so Železničnou spoločnosťou Slovensko motivujeme ľudí, aby trávili leto v našom kraji. Som rád, že uľahčíme turistom a návštevníkom cestovanie do Banskej Štiavnice a k okolitým prírodným jazerám," uviedol predseda BBSK Ján Lunter s tým, že ide o prvý príklad dopravnej integrácie verejnej dopravy v kraji.