Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Banská Štiavnica zrekonštruuje a rozšíri parkovisko v blízkosti centra

Do Banskej Štiavnice sa opäť vracajú návštevníci. O obnove turizmu v tomto historickom meste, ktoré slovenskí, ale aj zahraniční turisti čoraz viac vyhľadávajú počas celého roka a nielen cez hlavnú turistickú sezónu, vypovedá aj návštevnosť Informačného centra (IC). Počas víkendov tu evidujú približne 100 až 120 návštevníkov. Na snímke Námestie sv. Trojice. Banská Štiavnica, 3. júna 2020. Foto: EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková

Modernizácia a rozšírenie parkovacej plochy bude spočívať aj vo vybudovaní parkovacieho systému, počas trvania prác však bude pre vodičov uzatvorené.

Banská Štiavnica 21. septembra (TASR) – Mesto Banská Štiavnica pripravuje začiatok rekonštrukcie cestnej komunikácie a parkoviska na Mládežníckej ulici v blízkosti historického centra. Súčasťou prác má byť aj vybudovanie novej parkovacej plochy, informovalo mesto na sociálnej sieti.

Práce zahŕňajú rekonštrukciu 180 metrov existujúcej komunikácie od napojenia z ulice Dolná a preriešenie existujúcich parkovacích plôch v priestore pred obchodnými prevádzkami s vytvorením samostatného parkoviska s novými plochami a usmerneným vjazdom a výjazdom v jednom mieste,“ približuje mesto. Od rekonštrukcie si sľubuje zlepšenie plynulosti a bezpečnosti dopravy na uvedenom úseku, prehľadnejší systém parkovania aj zvýšenie bezpečnosti chodcov.

Modernizácia a rozšírenie parkovacej plochy bude spočívať aj vo vybudovaní parkovacieho systému, počas trvania prác však bude pre vodičov uzatvorené. Dôjde tiež k úplnej uzávere ulice Mládežnícka z Dolnej ulice. K miestnym obchodným prevádzkam bude vjazd povolený z Lesníckej ulice. Rekonštrukčné práce majú odštartovať po podpise zmluvy, stať by sa tak malo do konca septembra.